GNV 1

Westerwolde - Gasselternijveen

Gasselternijveen bezorgt Westerwolde forse nederlaag

Gasselternijveen haalde flink uit tegen Westerwolde.

Gasselternijveen trakteerde Westerwolde in eigen huis op een flink pak slaag. Het werd maar liefst 1-6 voor de bezoekers, die de nummer twee van de ranglijst compleet overrompelden.

Al in de 6e minuut was het Rick Bokhorst die er als de kippen bij was om koppend tussen de twijfelende verdedigers van de thuisploeg de 0-1 op het scorebord te noteren. Gasselternijveen dat fitter, feller, gedrevener en ook enthousiaster voetbalde, kwam dan ook terecht op een 0-2 voorsprong in de 12e minuut. Artor Polloshka stond vrij bij de tweede paal en scoorde, na een voorzet vanaf de linkerkant, op zeer fraaie wijze.

Niet wakker

Wie dacht dat de thuisploeg nu wel wakker zou zijn, kwam bedrogen uit, want in de 32e minuut kwam Brandon Meems er door over de rechterkant, legde de bal net buiten de zestien meter voor zijn linker en krulde de bal fenomenaal in de verre kruising achter de verbouwereerde doelman Hebers. Nog net voor rust kwam Gasselternijveen op 0-4 door weer Rick Bokhorst die geklungel in de Westerwolde-defensie zodoende genadeloos afstrafte.

Oorwassing

Na de thee een iets gedrevener Westerwolde, dat vooruit probeerde te voetballen en ook een iets feller veldspel op de mat legde. Dit leverde kansen op, maar deze werden helaas niet benut. Gasselternijveen dat niet meer hoefde, maar nog wel wilde, werd in de 82e minuut geholpen door een verkeerde pass van Henri Boekelo. Artor Polloshka onderschepte de bal en wist zodoende de vijfde van deze middag in het doel te werken. Vijf minuten voor het einde werd ook de 0-6 op het scorebord getoverd door Bokhorst. Na een terecht gegeven vrije trap door de goed leidende H. Scholte Aalbes, was het Joan Solano die met een geweldige vrije trap nog de eretreffer en tevens de eindstand aan liet tekenen: 1-6.

Bron: FC Kanaalstreek

Bron: Facebook VV Westerwolde

• Categorie: GNV 1
  • Hits: 70

Gasselternijveen - FC Amboina

Gasselternijveen heeft eerste overwinning in 4e klasse binnen

Gasselternijveen pakte de eerste drie punten van het seizoen door Amboina te verslaan.

Gasselternijveen heeft de eerste overwinning van het seizoen op zak. In de thuiswedstrijd tegen FC Amboina werd met 3-1 gewonnen. Op de overwinning van de roodhemden was niets af te dingen.

Voor de thee kwamen de bezoekers op voorsprong door een uitval doeltreffend af te ronden. Gasselternijveen had meer de bal en zette via motor Wessel Koomans de Asser goalie aan het werk. Keer op keer kwam deze als winnaar uit de strijd. De grootste kans in het eerste bedrijf was voor Marlon Bieze, maar na een fraaie solo was zijn schot te zacht en te onzuiver.

Orde op zaken

Na de thee stelde Nieveen orde op zaken. Koomans scoorde via een droog schot en een rommelige aanval werd via invaller Hatzmann en Koomans tot doelpunt gepromoveerd. Amboina kwam na rust niet verder dan een paar snelle counters, waardoor doelman Pieterman slechts sporadisch in actie hoefde te komen.

Veilig stellen

De thuisploeg stelde de winst een kwartier voor het einde van de wedstrijd zeker toen Henri Kunst een vrije trap van Meems leep tegen de touwen kopte: 3-1. Gezien het wedstrijdbeeld deed Gasselternijveen zichzelf daarmee tekort, want via Koomans en invaller Rogaar had de score verder opgevoerd kunnen worden.

Niemand bij de promovendus die het zal deren, want daarvoor was het te lang geleden dat een overwinning in de vierde klasse werd behaald.

Verslag: FC Kanaalstreek

• Categorie: GNV 1