log in

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

GNV 1

Amboina - GNV

Gasselternijveen maakt gehakt van hekkensluiter Amboina

Gasselternijveen had geen enkele moeite met Amboina en verpulverde de Assenaren.

Gasselternijveen heeft hekkensluiter Amboina op een flink pak slaag getrakteerd. In Assen werd het maar liefst 1-8 voor de gasten, die daarmee SPW en Bareveld in ieder geval een dienst bewezen. Bij rust stond het slechts 1-2, maar na rust gingen alle registers open en liep Gasselternijveen simpel uit naar een monsterscore.

Artor Polloshka bracht Nieveen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, waarna Andi Polloshka er 0-2 van maakte. Voor de pauze kon Amboina nog wat terug doen, maar al snel na rust werd het 1-3. Toen de 1-4 van Artor Polloshka binnen viel was het wel gebeurd met het verzet van de Assenaren. Die lieten zich gewillig naar de slachtbank leidden, waarbij ook topschutter Wessel Koomans nog twee goaltjes mocht meepikken.

 

  • Categorie: GNV 1
  • Hits: 108

GNV1 - Westerwolde

Gasselternijveen en Westerwolde strijdend naar remise

Gasselternijveen en Westerwolde moesten beiden genoegen nemen met een punt.

In de strijd om de derde periode kon Westerwolde zondagmiddag in en tegen Gasselternijveen na een wedstrijd vol strijd niet de drie gewenstepunten mee naar Vlagtwedde nemen. Dat er uiteindelijk een 2-2 eindstand op het scorebord van het mooie sportpark De Hunze in “Nieveen” stond, was een goede afspiegeling van het veldspel dat beide ploegen deze middag op de grasmat legden. Toch was het gelijkspel van de Vlagtwedders nog een positief resultaat, te meer daar de mannen  van trainer van Ravenhorst het laatste deel van de wedstrijd met eerst één man minder kwamen te staan en bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter van Houten nog negen man over hadden. Voor zowel Joan Solano als keeper Henk Hebers was er een veldverwijzing middels voor beiden twee keer een gele kaart.

Bovenliggende partij

In de eerste helft was Westerwolde de iets meer bovenliggende partij. Zonder de geschorste Kevin v.d. Laan kwam het Vlagtwedder-team tot goede, merendeels snelle aanvallen, maar vergat daarbij deze in doelpunten om te zetten. Gasselternijveen, de enigszins balvaardigere ploeg, vond mondjesmaat de weg richting het doel van keeper Hebers van Westerwolde. In de 18e minuut was er voor de thuisploeg van trainer Katoen slordig balverlies op het middenveld, waardoor er een drie tegen twee situatie in het voordeel van Westerwolde ontstond. Goed samenspel zorgde ervoor dat Mark Geukes in vrije positie kwam en deze gaf met een beheerste schuiver doelman Pieterman van Gasselternijveen geen schijn van kans: 0-1. Gescoord werd er niet meer voor rust en dus kon scheidsrechter van Houten uit Houtigehage, die soms te veel en dan weer geen zout op de slakken legde, beide teams met een 1-0 voorsprong voor de gasten uit Vlagtwedde laten rusten.

Topscorer Koomans

In het tweede bedrijf een logischerwijs meer aandringend Gasselternijveen, hetgeen aanvankelijk resulteerde in een serie hoekschoppen die geen gevaar opleverden voor de defensie van Westerwolde. Wel kwam de thuisploeg in de 68e minuut op gelijke hoogte. Nadat keeper Hebers met een onbesuisde actie, waarvoor hij de gele kaart kreeg, een speler van Gasselternijveen binnen de zestienmeter onderuit haalde, gaf de arbiter een strafschop. De voor de wedstrijd gehuldigde topscorer Wessel Koomans wist wel raad met dit buitenkansje. Hoewel Hebers in de goede hoek zat, verdween de bal onhoudbaar voor hem tegen de touwen. Het was dezelfde Koomans die in de 71e minuut met een verdekt schot doelman Hebers opnieuw kansloos liet: 2-1.

Rood aanlopend Westerwolde

Westerwolde herpakte zich en al in de 74e minuut kwam het weer op gelijke hoogte. René v.d Laan, die deze middag keer op keer gevaar stichtte in de Nieveenster-verdediging, kwam met de bal aan de voet vanaf links naar binnen. Na een aantal schijntrappen bleef hij maar naar binnen gaan en haalde daarna in vrije positie de trekker genadeloos over en liet hij de bal in de uiterste linkerbenedenhoek verdwijnen: 2-2. Hierna was het de beurt aan van Houten. Een harde tackle op Joan Solano zag hij over het hoofd en na enig gedoe aan de zijlijn met een speler van Gasselternijveen zag de arbiter wel dat Solano zijn tegenstander onheus bejegende. Na een gele kaart wegens praten in de eerste helft, toverde de leidsman Solano hierna zijn tweede gele kaart voor en mocht hij dus vroegtijdig gaan douchen. Ook doelman Hebers mocht kort daarna plaats zoeken achter de omheining. Volgens de arbiter had hij bij een uittrap de bal nog in de handen buiten het strafschopgebied. Een iets coulantere arbiter had dit voorval afgedaan met een alleen een vrije trap wegens hands, te meer daar Hebers al een gele kaart had. Laatste man Henri Boekelo verving de sluitpost de rest van de wedstrijd als een volwaardig doelman. Een arbitrale dwaling was ook het onthouden van een strafschop aan Westerwolde, toen Frank Riks na een mooie solo op de rand van het strafschopgebied werd gevloerd. Van Houten legde de bal buiten de zestienmeter. Westerwolde probeerde nog uit volle macht de overwinning uit het vuur te slepen, maar zowel René v.d. Laan als Frank Riks (buitenkant paal) hadden geen geluk in hun afronding.

 

  • Categorie: GNV 1
  • Hits: 107

Bareveld - GNV

Gasselternijveen was veel te sterk voor Bareveld, mede dankzij een ontketende Wessel Koomans.

Gasselternijveen heeft in de derby tegen Bareveld hard uitgehaald. Het in degradatienood verkerende Bareveld werd in eigen huis op een 1-7 nederlaag getrakteerd. Grote plaaggeest voor de Barevelders was Nieveens topschutter Wessel Koomans, die maar liefst vijf keer scoorde deze zondag.

Voor Bareveld dreigde er nog altijd degradatie en een goed resultaat tegen Gasselternijveen was dan ook meer dan welkom. Voor de Nieveners stond er niet al teveel meer op het spel, maar het was geenszins van plan om de thuisploeg een handje te helpen. Al na vijf minuten spelen mocht Koomans zijn eerste treffer van de middag noteren. Lars Timmer en nogmaals Koomans bepaalden de ruststand op 0-3.

Na de pauze was het Bareveld dat als eerste scoorde via Chris Bijl, maar de spanning bleek maar van korte duur, want de gasten liepen in de laatste twintig minuten uit naar een grote zege. Koomans produceerde binnen een mum van tijd een officiële hattrick, waarna Andi Polloshka de eindstand op 1-7 bepaalde. Een harde dreun voor Bareveld dat in de laatste weken alle zeilen nog zal moeten bijzetten om niet te degraderen.

  • Categorie: GNV 1
  • Hits: 97

Wessel Koomans 50x

Wessel Koomans is zondag verrast met een lekkere taart. Tijdens de wedstrijd tegen Hoogersmilde heeft hij zijn 50e goal gemaakt in het 1e elftal van VV Gasselternijveen. Inmiddels staat de teller op 57.

  • Categorie: GNV 1
  • Hits: 117

Gieterveen - GNV

Gieterveen is Gasselternijveen opnieuw de baas in derby

Gieterveen won opnieuw de derby van Gasselternijveen en hoefde weer geen tegentreffer te incasseren.

Met een dikke overwinning op buurdorp Gasselternijveen heeft Gieterveen voor de tweede keer dit seizoen de roodhemden verslagen en heeft zich daarmee sterker in de middenmoot van de 4e Klasse D gevestigd.  Voor Gasselternijveen lijkt na de nederlaag in Gieterveen het seizoen er wel op te zitten. Tijdens het rustsignaal stond de brilstand nog op het scorebord, maar in de tweede helft wist de thuisploeg maar liefst vier keer te scoren en heeft het in de tweeluik met Gasselternijveen dus nog geen doelpunt hoeven incasseren. 

Gasselternijveen begon met meer beleving en een andere strijdwijze aan de wedstrijd dan in de vorige editie. Het zette meer druk op de laatste linie van de Gieterveners en deden deze keer in de strijd op het middenveld niet onder voor de groenhemden. In het eerste half uur waren de duels vaak hard en dit kwam het spel van beide teams niet ten goede.

Grootste kansen Gasselternijveen

De grootste kansen waren voor de bezoekers, waar met name Niek Poppinga de openingstreffer op zijn slof had. Een goede ingreep van Lugtenborg liet de score op 0-0 staan. Vlak daarvoor had Bert Kupers met een uiterste sliding de Nieveenster spitsen al van het scoren af gehouden. De kansen van Gieterveen leken wat beter uitgespeeld, maar waren niet heel dreigend. De voorwaartsen waren wat onrustig in de laatste fase en lieten daarmee een paar goede mogelijkheden ongewis. De aardigste kans was voor Bakker, die een voorzet bij de eerste paal op de vuisten van Pieterman kopte. 

Ban gebroken

De tweede helft begon voorspoedig voor de thuisclub. Nijhuis kwam gelijk goed door over de linkerzijde, maar zijn scherpe voorzet werd niet ingetikt. Tien minuten na rust was het ineens wel raak. Zowel Buiter als Kunst gingen onder de lange bal van Caspers door, waarna Bob Oeben de bal in de korte hoek onder Pieterman door schoot. Hierna was de ban gebroken bij de bezoekers. Het duurde niet lang voordat Oeben zijn tweede goal kon scoren. Deze keer was Bakker zijn directe tegenstander de baas en legde hij de bal panklaar voor Oeben, die daarmee zijn tweede van de middag kon maken.

Eenrichtingsverkeer

In de tussentijd had Koomans na een weergaloze solo vanaf eigen helft nog de aansluitingstreffer kunnen maken, maar op het moment dat hij schoot stuitte de bal net iets op van zijn voet. Hierna was het eenrichtingsverkeer voor de thuisploeg. Het creëerde een handvol kansen, waaruit alleen Bakker nog scoorde uit een voorzet van invaller Drent. In de slotfase zette de andere invaller Ramcharan de einduitslag op het scorebord, nadat hij Kunst op snelheid geklopt had en Pieterman met een fraaie stift verschalkte.

  • Categorie: GNV 1
  • Hits: 88

Log in or create an account