Uitslag Klaverjassen december

Erik Koudenburg

De poedelprijs was voor Tinus Deuring met 4645 punten

Voedselbankactie bij de Dagwinkel

Ergens een middag in november: zullen we eens brainstormen over de ontstane situatie? Geen activiteitencommissie maar wel activiteiten. Waaronder de laatste training van het jaar. Gezellig een potje voetballen en daarna het jaar afsluiten met  zelfmeegebrachte hapjes en een drankje en natuurlijk de voedselbankactie. Zoals we dat al jaren doen, maar iemand moet het oppakken. Laura en Aaltje hebben dit gedaan. We hebben Maikel gevraagd het sportieve gedeelte voor zijn rekening te nemen. En zoals verwacht doet hij dat. De aanmeldingen stromen binnen, maar er kan altijd meer bij.
En dan de Voedselbank; kunnen we dat niet uitbreiden, met bv een actie bij de Dagwinkel?! Zelf zijn we meteen enthousiast , nu de rest nog. Eerst maar eens met Henk Hoeve van de Dagwinkel om tafel. Nou, wij waren enthousiast, Henk doet er nog een schepje bovenop met allerlei ideeën over reclameacties en publicaties. Zelf is hij op vakantie, maar Arjan is al even enthousiast.
Das mooi, nu de leden van de vereniging nog. En dat viel niet mee.
We hadden bedacht: 5 uur / 5 teams / ieder team een uur vullen met 2à3 man. Makkie toch? Pfff . op de maandag voorafgaand aan de actie  spreken we al van een hoofdpijndossier. De KNVB gooit ook nog even roet in het eten door op zondagavond zaalwedstrijden te plannen voor “onze” zaterdag. Moeten we echt bepaalde uren met z’n tweetjes staan?! Nou gelukkig niet, in de loop van de week werden alle uurtjes gevuld en konden we vol goede moed op zaterdagmorgen naar de Dagwinkel. Ja, Gasselternijveen komt traag op gang, maar als het op gang is dan….

Het damesteam opent de dag, eerst nog een beetje onwennig maar binnen de kortste keren was de actie in volle gang. De kratten werden in hoog tempo gevuld, gescand en opgestapeld. Klanten van de Dagwinkel hebben zich ruimhartig opgesteld met producten, geld of emballagebonnen en gebrachte spullen uit hun eigen kerstpakket. Onze nieuwbakken voorzitter riep al: als we in dit tempo doorgaan, gaan we richting € 1.000,--. Nou dat hebben we net niet gehaald, we zijn blijven steken op € 900,-- . Froukje Vennik van de Voedselbank was helemaal overweldigd door het resultaat. En daar hebben we het voor gedaan.  FANTASTISCH!!

Dus een woord van dank is dan ook wel op zijn plaats. Met name de klanten van de Dagwinkel, maar ook Henk Hoeve, Arjan Hospers en het personeel voor de samenwerking en het geduld met ons. Tot slot onze leden die deze actie tot een succes hebben gemaakt, daarbij was het supergezellig.
En natuurlijk mijn maatje Laura. We zijn TROTS.

Nogmaals bedankt en tot dinsdag, dan gaan we het nog even dunnetjes overdoen. Ook dan kan er nog gedoneerd worden voor de Voedselbank.

Aaltje.

Voedselbankactie bij de Dagwinkel

Geachte leden en ouders van leden,

Wij, Laura en Aaltje, coördineren de laatste trainingsavond van dit jaar op dinsdag 18 december.
Tevens houden wij dan, zoals reeds jaren een traditie, een inzameling voor de Voedselbank.

Wij gaan dit echter uitbreiden. Zaterdag 15 december gaan we namens de
VV Gasselternijveen in de Dagwinkel producten inzamelen voor de Voedselbank, dit in samenspraak met Henk Hoeve van de Dagwinkel.

We staan daar van 10-15 uur en proberen klanten enthousiast te maken iets te geven voor de Voedselbank, middels een praatje en een briefje.
We rekenen hierbij op de medewerking van de teams en het bestuur.
Van de teams verwachten wij dat ze elk een uur invullen door 2 à 3 personen te leveren om de actie tot een succes te maken.WE REKENEN OP JULLIE MEDEWERKING!

Willen jullie ’s zaterdags helpen, meld je dan bij één van ons.

Groetjes,
Laura Spa, 06-53396771