Kevin Hulshof In Memoriam wedstrijd wordt een blijvertje in Gasselternijveen

Staand (vlnr): Menno Drent, Remmelt Jan Drent, Marcel Koops, Marcel Dries, Mark Dijkhuizen, Jurjen Kamps, Roelof Heuten, Hiske de Vries, Niels Dijkhuizen, Erwin Warring. Zittend: Roeland Deuring, Jacob Hulshof (vader van Kevin), Robert Oud, Nick Vos, Jörgen Nieboer, Lukas de zwager Kevin, Arjan Luis en daarvoor Veerle (de dochter van Kevin en Wendy) Foto: Herman van Oost

Door Niels Dijkhuizen
Hij had het liefst meegedaan. Gewoon een potje ballen met zijn kameraden en oude ploeggenoten. Nou ja gewoon, wel voor de winst natuurlijk. Dat dan wel. Op het voetbalveld waar het voor Kevin Hulshof allemaal begon, zo’n 35 jaar geleden. Het veld van vv Gasselternijveen. Eigenlijk zou Kevin ook meedoen, want de wedstrijd stond aanvankelijk gepland in april.

Het was één van de laatste diepe wensen die hij nog had. Maar Kevin was op dat moment al te ziek. Hij had al zijn energie gestoken in kostbare en onvergetelijke momenten met zijn gezin en moest op het allerlaatste moment toch afzeggen. De positieveling, de strijder die al zo vaak kanker had overwonnen kon dit gevecht niet winnen. Toen in mei het onvermijdelijke en keiharde nieuws van zijn overlijden kwam, besloten zijn vrienden dat de wens van Kevin toch vorm moest krijgen in een soort van In Memoriam wedstrijd.

Afgelopen vrijdag was het zover. Exact een week nadat Kevin 41 had moeten worden trokken de toppers van weleer hun voetbalschoenen weer aan. Een tikkeltje zwaarder dan in hun beste tijd, minder snel ook, maar op techniek en routine kon veel worden gecompenseerd. Het rode team bestond uit de teamgenoten van Kevin, waarmee hij kampioen werd in het seizoen 2003/2004. Het blauwe team was een formatie van oud-teamgenoten door de jaren heen, aangevuld met de vader van Kevin (oud Nieveen-speler Jacob) en zwager Lukas. Het werd een avond met een traan, maar vooral met een lach. In de geest van Kevin. Fanatiek op het veld, natuurlijk met veel passjes buitenkant voet en na afloop een hapje en een paar drankjes.

De Kevin Hulshof In Memoriam wedstrijd is een blijvertje, zo besloten de spelers direct na de wedstrijd. Nu was het nog acht tegen acht, op een half veld, maar de bedoeling is om er een echte 11 tegen 11-match van te maken waarbij het Nieveenster publiek ook van harte welkom is. Over de eindstand van het duel van vrijdag werd overigens niet gecommuniceerd. Wel liet het blauwe team weten zich volgend jaar te willen revancheren.

Bron: Week In Week Uit.