log in

Actueel

Darttoernooi 2018

Darttoernooi v.v. Gasselternijveen 2018

Vrijdag 16 maart stroomde tussen kwart over zeven en half acht de kantine vol met dartliefhebbers. Maar liefst 24 man – helaas geen vrouwen - hadden zich ingeschreven om te strijden om de spreekwoordelijke eer en een leuke geld- of vleesprijs. Iets later dan gepland en met de hulp van last minute invallers Jan Bokhorst en Stefan Edes (dartdeal.nl) werd gestart met de poule fase. In 6 rondes van 3 legs werd in de poules A tot en met F gestreden om tickets voor de knock-out finales. De nummers 1 en 2 van iedere poule en de beste 4 nummers 3 plaatsten zich voor winnaars knock-out finale, de overige spelers vertoonden hun kunsten verder in de verliezers knock-out finale.

Vooral de plaatsing van de beste 4 nummers 3 zorgde halverwege het toernooi voor wat hoofdbrekens voor de wedstrijdleiding. Gelukkig fluisterden Dylano Stegers en Bert Koomans de juiste oplossing in waardoor rond 11 uur met het klapstuk kon worden vervolgd. 16 spelers in de winnaars- en 8 spelers in de verliezersfinale maakten in 5 rondes uit wie de sterkste was. Vooral in de winnaarsfinale was het ongemeen spannend. Uiteindelijk streden Evert Koomans tegen Gertjan Eefting en Gerben Weisbeek tegen Arjan Hospers in respectievelijk de verliezers- en winnaarsfinale om de prijzen. Gerben en Arjan hadden er wel heel veel zin in en besloten de darts te kruisen in een best-of-seven in plaats van best-of-five finale.

Koning van de finales waren Gertjan Eefting in de verliezersfinale en Gerben Weisbeek in de winnaarsfinale. Arjan Hospers ging met de prijs voor de hoogste uitgooi van 112 punten aan de haal.

We kunnen terugkijken op een geweldig en gezellig darttoernooi waarvoor iedereen dank. Gezien het enthousiasme is de kans wel heel erg groot dat dit een blijvertje gaat worden. Speciale dank gaat uit naar:

  • Alle schrijvers die het hoofdrekenen weer op konden frissen.
  • Itske Prikker en Gerard Bies voor het verzorgen van de hapjes en drankjes.
  • Stefan Edes van dartdeal.nl voor het verzorgen van de dartbanen en het beschikbaar stellen van de prijs voor de hoogste uitgooi.
  • Adviesburo Tammega voor het beschikbaar stellen van de 1e prijs voor de winnaarsfinale.
  • Gerine Hoeve voor het beschikbaar stellen van de 2e prijs voor de winnaarsfinale.
  • Slagerij Heukers voor het samenstellen van de 1e en 2e prijs voor de verliezersfinale.

Einduitslag:

Gerben Weisbeek – winnaar darttoernooi v.v. Gasselternijveen 2018

Arjan Hospers – verliezend finalist

Gertjan Eefting – winnaar verliezersfinale

Evert Koomans – verliezend finalist verliezersfinale

Arjan Hospers – hoogste uitgooi

Alle foto's: https://www.facebook.com/pg/vvGasselternijveen/photos/?tab=album&album_id=1731476753565358

 

Log in or create an account