log in

Actueel

Gasselternijveen 35+ Kampioen

35+ zijn de ‘Keizers van de Kelderklasse’!

Druk is vaak moeilijk; sommige sporters blokkeren erdoor en anderen gaan er juist van excelleren. Sommige teams verliezen hierdoor de titel op de laatste dag van het seizoen aan De Graafschap en anderen winnen de Tour de France met 8 seconden voorsprong! Afgelopen vrijdag kon de vraag worden beantwoord uit welk hout Gasselternijveen 35+ is gesneden. Zouden de kampioenskansen de ploeg verlammen of juist tot nog grootste daden stimuleren!

De voorgaande toernooien waren op zich bemoedigend. Onze veteranen hadden ondertussen een mooie voorsprong bij elkaar gevoetbald. In de aanloop naar het derde toernooi  leek er echter toch wat zand in de raderen te raken. In Borger waren Henk Jan, René, Edwin, Albert, Peter en Arnold niet beschikbaar. Ook Mark leek mogelijk te moeten afhaken, maar dankzij een heerlijke cocktail van zalfjes trok hij uiteindelijk toch de kicksen aan.  Uw verslaggever was dan ook zeer benieuwd of de heren, ondanks hun toch enigszins gevorderde leeftijd, hierdoor van slag zouden raken en een ‘mentalcoach’ zouden moeten aanstellen óf over stalen zenuwen bleken te beschikken.

Het antwoord op die vraag kwam gauw. In de eerste wedstrijd moest worden gespeeld tegen Westerwolde; de tegenstander die vooraf als het lastigst werd ingeschat. Van enige zenuwen bleek geen sprake te zijn. Uitermate soeverein werd Westerwolde met 2-0 aan de kant geschoven. Voor Nieveen scoorden Martijn en Dirk Geert de doelpunten.

Deze lijn werd doorgezet tegen Musselkanaal, al hadden de roodhemden moeite om de score te openen. Menig kans werd gemist. Uiteindelijk wist Dirk Geert toch het doel te vinden, waarna de score door Martijn werd verdubbeld. Nadat Musselkanaal tegen wist te scoren, legde Martijn zijn derde van de avond er in. In de laatste minuut kreeg Musselkanaal tenslotte een penalty. Bij deze penalty lag de bal al in het doel voordat keeper Jan met een moedige, maar dus ook overbodige, duik naar de hoek ging! In hoeverre dit te wijten is aan de inzet van een superspecialist bij de Groningers of de iets mindere souplesse van de doelman is nog steeds onderwerp van discussie. Eindstand dus 3-2 winst.

Na afloop van deze wedstrijd gingen de rekenmeesters aan de gang. Telramen of zakjapanners waren echter niet nodig! Het was al snel duidelijk dat een gelijkspel tegen Borger zou volstaan voor de titel. Deze wetenschap leek de ploeg echter geen goed te doen. Er sloop gemakzucht binnen. Nieveen hield open huis en stond daardoor binnen 5 minuten op een 3-0 achterstand.  Op de eerdere toernooien was Gasselternijveen echter al vaker van een achterstand teruggekomen en dat bleek nu een goede oefening voor deze wedstrijd te zijn. De achterstand werd tot een 4-3 overwinning omgebogen. Doelpunten in deze wedstrijd waren van Martijn, Dirk Geert en twee keer Mark. De zalfjes van Mark bleken dus inderdaad wondermiddelen te zijn.

Gary Lineker, oud international van Engeland, zei ooit ‘Voetbal is een simpel spel; 22 mannen rennen achter een bal aan en uiteindelijk winnen de Duitsers’. Na afgelopen vrijdag is duidelijk dat ook de volgende variant treffend is; ‘35+-voetbal is een simpel spel; 14 mannen rennen achter een bal aan en uiteindelijk wint Nieveen’ .

Met deze drie overwinningen erbij mag Gasselternijveen 35+ zich kampioen noemen; met nog 3 wedstrijden te gaan, is er voorsprong van 15 punten. Een titel dat als team is behaald. Iedereen heeft hierin zijn bijdrage geleverd. Bovendien met veel plezier. Als ‘Keizers van de Kelderklasse’ kan Gasselternijveen dan ook toewerken naar het vierde toernooi. Dit toernooi vindt op 12 mei plaats in Musselkanaal. We kunnen ons voorstellen dat het dorp graag hun nieuwe voetbaliconen in levende lijve willen bewonderen. Echter kunnen de dames op die zelfde avond een tweede titel voor Gasselternijveen in de wacht slepen.  Al die volle bussen met fans moeten dan ook maar naar Stadskanaal afreizen om de dames aan te moedigen!

  

Log in or create an account